Hunajamarjareseptejä

Inspiroidu hunajamarjasta keittiössä!
Hunajamarja hurmaa paitsi sellaisenaan, myös osana monipuolisia ja helppoja reseptejä. Kokeile raikkaita smoothieita, meheviä leivonnaisia tai nopeita jälkiruokia – luonnollisen makea maku toimii kaikissa.

Katso alta reseptivinkkimme ja tuo ripaus pohjoista supermarjaa omaan ruoanlaittoosi.

Jos haluat lisää reseptejä – esimerkiksi suolaisia ideoita tai säilöntävinkkejä hunajamarjoille – liity postituslistalle sivun alaosasta!

1. Hunajamarjainen smoothie (2 annosta)
Raikas ja ravinteikas aamu- tai välipalajuoma.

Ainekset:

2 dl hunajamarjoja (tuoreita tai pakastettuja)

1 banaani

1 dl kreikkalaista jogurttia

1 dl kaura- tai mantelimaitoa

1 rkl hunajaa (valinnainen)

½ tl vaniljajauhetta

Valmistus:
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi. Tarjoile heti.

2. Hunajamarjapiirakka (pellillinen)
Mehukas ja pehmeä marjapiirakka kahvipöytään.

Pohja:

3 munaa

2 dl sokeria

1,5 dl maitoa

1 dl öljyä

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Päälle:

n. 4 dl hunajamarjoja

(halutessa ripaus sokeria marjojen päälle)

Valmistus:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää maito ja öljy.

Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele marjat päälle.

Paista 200°C noin 25–30 min.

3. Jogurtti-hunajamarjamaljat (4 annosta)
Nopea jälkiruoka tai kevyt välipala.

Ainekset:

4 dl hunajamarjoja

4 dl maustamatonta jogurttia

1–2 rkl hunajaa

(halutessa ripaus vaniljaa tai kanelia)

Granolaa tai pähkinöitä koristeeksi

Valmistus:
Annostele jogurtti laseihin, lusikoi hunajamarjat päälle ja valuta joukkoon hunajaa. Viimeistele granolalla tai pähkinärouheella.

4. Hunajamarja-kaurasmoothiebowl (1 annos)
Täyttävä, lusikoitava aamuherkku.

Ainekset:

1,5 dl hunajamarjoja

1 dl kaurahiutaleita (liotettu yön yli tai pikakauraa)

1 dl jogurttia

1 rkl chia-siemeniä

1 banaani

Koristeeksi: marjoja, siemeniä, kookoshiutaleita, granolaa

Valmistus:
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja kaada kulhoon. Koristele haluamillasi lisukkeilla.

5. Hunajamarjakastike (esim. juustojen tai jäätelön kaveriksi)
Makean raikas kastike tuo lisämakua annoksiin.

Ainekset:

2 dl hunajamarjoja

2 rkl vettä

1–2 rkl sokeria tai hunajaa

1 tl sitruunamehua

Valmistus:
Keitä marjat ja vesi kattilassa muutaman minuutin ajan. Lisää makeutus ja sitruunamehu. Anna jäähtyä ja tarjoile kastikkeena esim. jäätelölle, juustolautaselle tai pannukakun kanssa.