Hunajamarjareseptejä
Inspiroidu hunajamarjasta keittiössä!
Hunajamarja hurmaa paitsi sellaisenaan, myös osana monipuolisia ja helppoja reseptejä. Kokeile raikkaita smoothieita, meheviä leivonnaisia tai nopeita jälkiruokia – luonnollisen makea maku toimii kaikissa.
Katso alta reseptivinkkimme ja tuo ripaus pohjoista supermarjaa omaan ruoanlaittoosi.
Jos haluat lisää reseptejä – esimerkiksi suolaisia ideoita tai säilöntävinkkejä hunajamarjoille – liity postituslistalle sivun alaosasta!
1. Hunajamarjainen smoothie (2 annosta)
Raikas ja ravinteikas aamu- tai välipalajuoma.
Ainekset:
2 dl hunajamarjoja (tuoreita tai pakastettuja)
1 banaani
1 dl kreikkalaista jogurttia
1 dl kaura- tai mantelimaitoa
1 rkl hunajaa (valinnainen)
½ tl vaniljajauhetta
Valmistus:
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi. Tarjoile heti.
2. Hunajamarjapiirakka (pellillinen)
Mehukas ja pehmeä marjapiirakka kahvipöytään.
Pohja:
3 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl maitoa
1 dl öljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
n. 4 dl hunajamarjoja
(halutessa ripaus sokeria marjojen päälle)
Valmistus:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää maito ja öljy.
Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele marjat päälle.
Paista 200°C noin 25–30 min.
3. Jogurtti-hunajamarjamaljat (4 annosta)
Nopea jälkiruoka tai kevyt välipala.
Ainekset:
4 dl hunajamarjoja
4 dl maustamatonta jogurttia
1–2 rkl hunajaa
(halutessa ripaus vaniljaa tai kanelia)
Granolaa tai pähkinöitä koristeeksi
Valmistus:
Annostele jogurtti laseihin, lusikoi hunajamarjat päälle ja valuta joukkoon hunajaa. Viimeistele granolalla tai pähkinärouheella.
4. Hunajamarja-kaurasmoothiebowl (1 annos)
Täyttävä, lusikoitava aamuherkku.
Ainekset:
1,5 dl hunajamarjoja
1 dl kaurahiutaleita (liotettu yön yli tai pikakauraa)
1 dl jogurttia
1 rkl chia-siemeniä
1 banaani
Koristeeksi: marjoja, siemeniä, kookoshiutaleita, granolaa
Valmistus:
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja kaada kulhoon. Koristele haluamillasi lisukkeilla.
5. Hunajamarjakastike (esim. juustojen tai jäätelön kaveriksi)
Makean raikas kastike tuo lisämakua annoksiin.
Ainekset:
2 dl hunajamarjoja
2 rkl vettä
1–2 rkl sokeria tai hunajaa
1 tl sitruunamehua
Valmistus:
Keitä marjat ja vesi kattilassa muutaman minuutin ajan. Lisää makeutus ja sitruunamehu. Anna jäähtyä ja tarjoile kastikkeena esim. jäätelölle, juustolautaselle tai pannukakun kanssa.